בתרבות בלתי אפשרית כמו התרבות המערבית, יהיה זה על גבול האי שפיות לרזות אם לא עושים שינויים מהפכניים בתפיסת העולם שלנו. הלכה למעשה, לאיש מאיתנו אין את היכולת להימנע לחלוטין מחשיפה לפיתויים שונים המעלים אותנו במשקל.
ישנן כיום אינספור שיטות להרזייה – חלקן מדברות על דיאטה בהתבסס על סוג הדם שלכם, אחרות מדברות על הגבלת שעות האכילה, יש דיאטות העוסקות בהפרדה של פחמימות וחלבונים ועוד לא הגענו לדיאטות המבוססות על תוספים שונים, כמו ממריצי מערכת העיכול, תרופות המתיימרות להביא אתכם להיות חטובים, תוספי מזון, מזונות בריאות ועוד ועוד.
אין ספק כי תעשיית הדיאטות והבריאות משגשגת בהתבסס על רצונם של רבים לרזות. בסופו של דבר, כולנו חיים בתרבות בה חטיפי שוקולד וחטיפים מלוחים, מאפים ומוצרים אחרים עתירי כולסטרול, שומן וסוכר – מוצעים לנו כלאחר יד בכל חנות. וחנויות כאלה מצויות כל כמה מטרים של הליכה. אז איך אפשר להימנע?
בשורה התחתונה – גירעון קלורי
עכשיו כשאנחנו מודעים לרקע התרבותי המקשה עלינו לרדת במשקל, אנחנו יכולים להתמודד עם האמת הפשוטה: דיאטה משמעותה גירעון קלורי. זה הכל. אילו נדרש היה לתמצת את נושא הדיאטה בשתי מילים, היו אלו שתי מילים אלו: גירעון קלורי. מהו גירעון קלורי?
בפשטות, גירעון קלורי הוא צריכה שלילית של קלוריות. במשוואה הפשוטה, גירעון קלורי משמעותו: יותר קלוריות "נשרפות" ביחס לקלוריות נצרכות באמצעות מזון. זה הכל. לא משנה באיזו שיטה תנקטו, איזו שיטה מתאימה לכם יותר ואיזו פחות ומה הכי נוח לכם ליישם ברמה היומיומית, החשוב ביותר הוא שאתם צורכים פחות קלוריות ממה שאתם מוציאים.
ואיך "שורפים" קלוריות? כולנו יודעים: באמצעות פעילות גופנית. בנושא זה, יש מיתוס שחשוב להפריך בנושא זה הוא נושא הפעילות הגופנית. נכון, פעילות גופנית משפיעה על שריפת קלוריות אולם היא אינה מהווה תחליף לצריכה נכונה של מזונות. כך למשל, מזון הנצרך בשעות הלילה מתעכל פחות טוב במערכת העיכול ואחוזים ניכרים יותר מתוכו הופכים להיות עודפים שכן הגוף נח בשעות אלו. על מנת להבין יותר, חשוב לצרוך ידע רלוונטי בנושא.
Comments are closed.