לפי דו"ח עדכני שחיבר ארגון המדינות המפותחות, ה-OECD, בכל שבוע מתים בממוצע לא פחות מ-50 ישראלים עקב השלכות זיהום האוויר. נזק נוסף של שימוש באנרגיות ישנות (פחם ואפילו גז) שאי אפשר יותר להתכחש לקיומו הוא משבר האקלים. בעתיד, ברור כבר לכולנו, לא תהיה ברירה אלא לעבור לאנרגיות מתחדשות ובראשן, לפחות בישראל החמה והמוארת, אנרגיה שמקורה בשמש.
למעשה, העתיד, לפחות במובן מסוים, כבר כאן. חברת אורמש שפועלת מאז 2008 כבר מתקינה פאנלים סולאריים בעוד ועוד מקומות, וכך מקדמת את כולנו אל העתיד הרצוי מבחינתנו.
איך מפיקים חשמל מהשמש?
הבסיס לאנרגיה המתחדשת הזמינה ביותר בישראל, כאמור חשמל מהשמש, הוא תאים פוטו-וולטאיים שיודעים לקלוט את קרני השמש ולהמיר אותן לאנרגיה חשמלית בלי זיהום ובאופן נקי לחלוטין. מרכיב נוסף במערכת הוא המרת הזרם החשמלי הישר (DC) ל-AC (זרם חליפין).
הגישה השולטת בתחום היא ביזור: במקום תחנת כוח גדולה או מתקן סולארי ענק – שחשוף לפגיעה, למשל במלחמה – מערכות סולאריות קטנות רבות מאוד בכל רחבי הארץ ובפרט על גגות מבנים מכל הסוגים (וגם בחניונים, שטחים חקלאיים, מחלפים ועוד).
השימוש הצפוי במערכות הסולאריות של אורמש
כל מערכת סולארית שמותקנת על גג מספקת קודם כל חשמל לצרכים במבנה עצמו. הרווח הוא כמובן חיסכון ניכר בהוצאות האנרגיה ובפרט כשמתבוננים על הטווח הארוך. שימוש נוסף הוא מכירת עודפי הייצור לחברת החשמל כך שזו תעביר אותם הלאה לצרכנים האחרים שלה. גם שימוש זה תורם כמובן לכדאיות ההתקנה של המערכת הפוטו-וולטאית, ובפרט כשהיא מבוצעת ע"י אנשי המקצוע עתירי הניסיון של אורמש.
להאיץ את התהליך – לטובת כולנו
לפי רן ליפציגר, המנכ"ל של אורמש, החברה הקימה כבר אלפי מערכות סולאריות גם בארץ וגם בעולם, גם במגזר העסקי, גם במגזר המוניציפלי וגם בחקלאות – ובקיצור, העתיד כבר כאן וזה הזמן להצטרף למגמה ולהאיץ את ההתקדמות. ככל שעוד ועוד גופים ינצלו את הגג שלהם או כל שטח רלוונטי אחר לטובת התקנת מערכת סולארית, כך נוכל להפחית את ההסתמכות על אנרגיות מזהמות, ולהציל את הכוכב היחיד שאנחנו יכולים לחיות עליו נכון לעכשיו.
Comments are closed.