שתיית מים היא הבסיס לאורח חיים בריא, אבל המים שמגיעים אלינו מהברזים כוללים בתוכם גם חומרים מזהמים, תרכובות מסוכנות, חיידקים בעייתיים ועוד גורמים מיותרים. בהתאם שתיית מים שלא עברו סינון איכותי עלולה להיות בעייתית, וגם כל בר מים כולל בתוכו מערכת סינון.
מהם הסוגים השונים של מסנני המים?
ישנם מספר סוגים של מסנני מים ובפרט נפוצים המסננים המכניים, המסננים שמבוססים על מנורת UV ומסנני הפחם.
מסנן מים מכני מצליח להשאיר מחוץ לכוסות המים שלנו חלק מאותם חלקיקים בעייתיים, אולם אין לו יכולת לנטרל חיידקים. בנוסף המסנן המכני לא מפחית את כמות האבנית במכשירי המים. מסנני מים עם מנורת UV מצליחים לפגוע בחיידקים הלא רצויים (בזכות האור האולטרא-סגולי) ואילו מסננים עם פחם פעיל סופחים אליהם מתכות כבדות, חומרים מומסים, מלחים ועוד. בנוסף הסוג השלישי של המסננים הוא זה שמפחית את כמות האבנית וכבונוס משתפר גם טעמם של המים.
מאחר שלכל סוג של מסנן פעולה אחרת חשוב לרכוש בר מים עם מערכת סינון שכוללת את כל סוגי המסננים שלמעשה משלימים זה את זה. עוד מושג שכדאי להכיר בהקשר של סינון המים הוא אוסמוזה הפוכה – פעולה שמבצעת למעשה התפלה של מים, כלומר ניקוי יסודי של כל החומרים המומסים אבל גם פגיעה מסוימת בטעם. שיטת טיהור נוספת היא חילוף יונים.
באיזו תדירות יש להחליף מסנן מים?
על מנת שמסנני המים ימלאו את תפקידם החשוב חשוב להחליף אותם. בדרך כלל התדירות המומלצת היא אחת לשנה, ובכל מקרה יש למלא את הנחיות היצרן בקפידה. למרבה הצער ישנם מקרים שבהם בעלי בר מים דוחים את החלפתו של המסנן מתוך חוסר הבנה לגבי התפקיד החשוב של מסנן מים והשפעתו הדרמטית על איכות המים – ובמקום שנהנה מכל היתרונות של מים נקיים הגוף סופג לא מעט חומרים שעלולים להזיק לו.
החלפת מסנן מים היא פעולה פשוטה יחסית ובמרבית המקרים תוכלו לבצע אותה בכוחות עצמכם, ועוד כדאי לדעת כי המסננים אינם מוצרים יקרים יתר על המידה – ובכל מקרה כשמדובר על בריאות לא חוסכים!
Comments are closed.