בערים רבות בישראל מתקיימים פרויקטים של התחדשות עירונית, שמטרתם לשדרג את הבניינים הוותיקים בעיר – כאלה אשר זקוקים לחיזוק והוקמו לפני שנים רבות. הרעיון הוא להוסיף חלקים במבנה ולהפוך אותו לנאה, פרקטי ונעים יותר למגורים, כאשר פינוי בינוי הוא אחד משני סוגי הפרויקטים המובילים בתחום הזה. בירושלים, הפרויקט של הפינוי ובינוי נועד בכדי להכשיר מבנים נוספים למגורים, זאת בשל ההיצע הלא מספק של הדירות בעיר.
מהו הפרויקט של פינוי בינוי ועבור אילו מבנים הוא רלוונטי?
ככלל מדובר על פרויקט ארוך טווח ורחב ידיים, המתקיים בכל הארץ. שכונות רבות בערים מצפון ועד דרום, זקוקות להתחדשות הזו ויכולות ללא ספק להרוויח מכך שהפרויקט יתקיים בתוכן. מדובר פה על החלפה כוללת של מבנה אחד במקום האחר, לא רק בשיפוצים נרחבים במבנה הקיים, מה שאומר שבניין חדש לגמרי מוקם במקום זה הישן. אבל הנה ההבדלים:
בבניין שמתקיים בו פרויקט של פינוי בינוי יוקם בניין אחר, חדש, אשר בו יוספו קומות מעל הקומה העליונה בבניין משמע הוא יהיה גבוה יותר, וזה אומר שני דברים עיקריים:
- ערכו של הבניין יעלה כיוון שהוא יכיל יותר דירות לעומת הקודם.
- אף קרקע מיוחדת לא תוקצה לצורך העניין, כיוון שמדובר על בניה באותו השטח, רק גבוהה יותר.
פרויקט של פינוי בינוי בירושלים הוא רלוונטי במיוחד, בשל הצפיפות הרבה בעיר והאפשרות לשדרג את המגורים הקיימים ללא הצורך להוסיף קרקעות. בנוסף, היכולת לשפר באופן משמעותית את הנראות של העיר, את הבניינים הקיימים והיצע המגורים עבור אוכלוסיות חדשות שכרגע נרתעות מלהגיע לעיר הבירה – היא זו שיכולה לחדש לא רק את המבנים הנוכחיים אלא גם את המרקם החברתי הקיים ולהפכו לצעיר יותר ואטרקטיבי למגורים עבור אנשים רבים.
האתגרים העומדים בפני הפרויקט הזה בעיר ירושלים
כיום מתרחשים כארבעים פרויקטים של פינוי ובינוי בירושלים וזה עניין משמעותי עבור מי שמתגורר בעיר הבירה. מדובר על השבחה נרחבת של נכסים רבים בתוך העיר, לרווחתם של התושבים הנוכחיים וכן לטובת אוכלוסיות חדשות המבקשות להגיע ולגור בה.
Comments are closed.