רבים לא יודעים זאת, אך קיים בישראל רישיון לרחפן, והוא חשוב במקרים רבים. אם אתם מעוניינים להשתמש ברחפן לצרכים מסחריים שונים, אתם חייבים להיות בעלי רישיון ייעודי אשר ניתן על ידי רשות התעופה האזרחית. הרישיון הזה מאפשר לכם לבצע שימושים באירועים שונים ולצרכי צילום מגוונים.
בכדי לקבל רישיון לרחפן עליכם לעבור קורס רחפנים אשר אחריו תוכלו לעבור את תהליך הרישוי אשר מורכב משלושה שלבים: רישיון מטיס, רישיון מפעיל אווירי ורישיון כלי הטיס.
למה זה כדאי? מה זה כולל? קראו את המאמר הבא ותמצאו את התשובה.
מדוע כדאי לכם להוציא רישיון לרחפן?
בשנים האחרונות הטכנולוגיה בתחום הצילום והרחפנים הגיעה לשיאים חדשים. היצרנים מצליחים לשלב במצלמות קטנות מאוד כמו מצלמות רחפנים איכות צילום גבוהה במיוחד, מה שהפך את הרחפנים לחלק בלתי נפרד ממגוון רחב של פרויקטים בתחום הצילום, לחלק משמעותי מאבטחת אירועים ועוד. הרחפנים מציעים פתרון זול ונגיש לצילומים מגובה רב, מה שבעבר היה מצריך שימוש במסוק ועמידה בעלויות גבוהות מאוד, ולכן בעלי רישיון לרחפן יכולים לבצע בו מגוון רחב מאוד של שימושים שונים ולפתוח את עצמם לתחום בעל ביקוש גבוה במיוחד.
עם רישיון לרחפן האדם יכול לבצע שימושים כמו: צילום אירועים פרטיים, אירועי ספורט, אירועים המתקיימים בטבע, פרסומות, פרוקטים של אדריכלות, הופעות חיות ועוד מגוון רחב של מטרות.
איך מקבלים רישיון לרחפן?
בכדי לקבל רישיון לרחפן יש לעבור קורס רחפנים ובמקביל לעבור מבחני תיאוריה. כאמור, ישנם כמה סוגים של רישיונות ולכן מספר שעות הקורס והנושאים הנלמדים הם כולם נגזרת של סוג הרישיון המבוקש. חשוב לפנות לקורס מקצועי אשר מעבר לרישיון, ייתן לכם ידע אמיתי ושימושי בתחום.
מבחינת עלויות – מלבד העלות של הקורס, אשר יכולה לנוע בממוצע בין 1000 ₪ לבין 9000 ₪ (תלוי בסוג הרישיון הנדרש), קחו בחשבון גם עלויות של אגרות כמו מבחן עיוני ברשות התעופה האזרחי אשר עלותו הינה 360 ₪ ועלות אגרת מבחן מעשי (רק למבקש רישיון עד 25 ק"ג) אשר עומדת נכון לכתיבת שורות אלו על 1650 ₪.
Comments are closed.