ישבתם, חשבתם, השקעתם והזעתם שעות על גבי שעות בתהליך כתיבת הספר שלכם. כעת, כל מה שנשאר לכם לעשות הוא לבחור איזו חברה תסייע לכם בתהליך של הוצאת הספר שכתבתם לאור. אולי זה נשמע לכם כמו משימה פשוטה, אבל יש כמה דברים שחשוב לשים עליהם דגש:
- גודל החברה – יש כל מיני סוגים של הוצאות ספרים לאור ולרוב עדיף לבחור את החברה הגדולה ביותר, אבל לאו דווקא אותה חברה תבחר בכם, לכן, כדאי ומומלץ לשלוח את הספר שלכם לכמה שיותר הוצאות.
- סוג הספר והתאמתו להוצאה – יש הוצאות שעוסקות בספרים ספציפיים כמו למשל רומנים, ספרי ילדים או ספרי עיון. מאוד חשוב שההוצאה שאתם בוחרים, תתאים לסגנון הספר שכתבתם.
- שירותים נלווים – האם אתם זקוקים בתהליך ההוצאה רק להפצה של הספר או שמא אתם צריכים גם שירותים נוספים כמו עריכה לשונית של התוכן שנכתב בספר, הגהה, עיצוב גרפי, תהליך עימוד של הספר, הדפסת הספר וכדומה… יש הוצאות שמספקות את השירותים הללו כחלק בלתי נפרד מתהליך ההוצאה ויש כאלה שלא.
הוצאת ספר לאור – איך זה עובד?
כשמתייחסים לתהליך של הוצאת ספר לאור יש המון דברים שעלינו לעבור בדרך בתור כותבים. אחת השאלות הכי חשובות שעלינו לשאול את עצמנו כאשר אנחנו בודקים ומבררים לעומק לגבי הוצאות ספרים לאור, בין אם מדובר בהוצאות קטנות, בינוניות או גדולות היא מה קורה בסופו של תהליך כאשר הספר שלנו נמצא במדפי החנויות?. הרי מלכתחילה, אחת הסיבות העיקריות שאנו יושבים לכתוב ספר וזה לא משנה אם מדובר באוטוביוגרפיה, רומן, ספר מדע בדיוני, ספר בישול או ספר העוסק במחקר, המטרה שלנו היא למכור את הספר.
שאלות שחשוב לשאול לפני תהליך של הוצאת ספר לאור:
לפני שבוחרים הוצאת ספר לאור, חשוב לבחון האם מובטחת לנו גם הפצה של הספר, מי מפיץ את הספר ובאילו תנאים, כמה אחוזים אנו מקבלים לאחר שהספר נמכר בחנויות והאם אנו מקבלים תשלום כבר ממכירה של הספר הראשון. אין בכלל ספק שהשוואה בין הוצאות לאור, בדיקה מעמיקה ושאילת כל השאלות יסייעו לכם לבחור את ההוצאה הטובה ביותר עבורכם ועבור הספר שלכם.
Comments are closed.