כדאי לשכור רואה חשבון שיעשה אתך את ההסכם הזה. פתיחת עוסק מורשה היא החוזה שלך עם רשויות המס ואלו גם ידרשו ממך אישור של רואה חשבון לדוחות שתגיש. הדוחות החודשיים והדו- חודשיים הם ההתנהלות הנכונה שלך מול מס הכנסה ומול משרדי המע"מ, לכן רואה החשבון ילווה אותך ויחתום על מה שדורש את אישורו. אחרי שפתחת עוסק מורשה העסק יכול לצאת לדרך.
מי חייב לבצע פתיחת עוסק מורשה?
רשימה שכזו מתפרסמת על ידי רשויות המס והיא כוללת אדריכלים, יועץ ארגוני, טכנאי שיניים, וטרינר, עורך דין, מתווך מקרקעין, אגודה שיתופית ועוד רבים. כל אלה שברשימה חייבים להיות עוסק מורשה גם אם ההכנסות שלהם נמוכות ממאה אלף שקלים.
איך עושים פתיחת עוסק מורשה?
קודם כל פותחים תיק במע"מ. אחר כך פותחים תיק של מס הכנסה ומגישים דוח למס בכל חודש ולמע"מ בכל חודשיים. הדוחות צריכים להיות חתומים על ידי מנהל חשבונות ואו רואה חשבון. בעל עסק שהוא עוסק מורשה ההכנסות שלו הן כאילו אישיות. מס הכנסה רואה אותן כהכנסה שלו והוא חייב במס עליהן כאילו היה שכיר. זאת אומרת שהמס שלו יחושב לפי אותן מדרגות מס של שכירים. ברם, להבדיל משכירים, הוא יהיה זכאי לקיזוזים של המס בהתאם להוצאות שלו, ככל שהן הוצאות המוכרות למס. צריך לפתוח עוסק מורשה כבר בתחילת הדרך והפתיחה היא חד פעמית.
המסמכים הנדרשים לפתיחת תיק עוסק מורשה
המסמכים לצורך פתיחת עוסק מורשה הם טופס שממלאים אצל רשויות המס, חוזה קנייה או שכירות של העסק, אישור ניהול חשבון של העסק ומסמכים המוכיחים שהעסק קיים, כמו אישורי קניות של ציוד למשל, או היתרים לבצע את העסק במקום שנבחר. כל אלה מספיקים לפתיחה של עוסק מורשה ליחיד. במקרה של שותפים יש להוסיף את חוזה השותפות. הטופס הראשון הוא קצת שונה ויש להוסיף אישור מרשם השותפויות. אחר כך יש להפיק פנקס חשבוניות לפי ההוראות. ההליך אינו מאד מסובך, פתיחת עוסק מורשה אפשר לעשות בתוך ימים.
Comments are closed.